زیست محیطی
۴٫۵۴
۲۰۰
۴
۳۹۲٫۶۳۹
۰٫۰۰۰
۱
اقتصاد
۳٫۷۳
۲
تحصیلات
۲٫۶۱
۳
فرهنگ
۲٫۱۳
۴
سلامت
۱٫۹۹
۵
نتایج نشان میدهد که مقدار p-value کوچکتر از ۰٫۰۵ بدست آمده است، بنابراین بین میانگین رتبهی مؤلفه های مورد بررسی، تفاوت معناداری وجود دارد و مشخص گردید که بیشترین نارضایتی مردم از وضعیت زیست محیطی منطقه عسلویه در اثر استقرار منطقه ویژهی اقتصادی پارس با میانگین رتبه ۴٫۵۴ میباشد و کمترین نارضایتی هم نسبت وضعیت سلامت با میانگین رتبه ۱٫۹۹ می باشد .
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
نمودار ۴-۶ : نتایج آزمون فریدمن و رتبه بندی مؤلفه های تحقیق
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
۵-۱ - مقدمه :
با توجه به اینکه هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر استقرار منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بر کیفیت زندگی مردم منطقه عسلویه می باشد لذا در این فصل به بررسی نتایج مربوط به سوالات تحقیق که بر اساس شاخص های کیفیت زندگی (اقتصاد، محیط زیست، فرهنگ، سلامت، تحصیلات) تدوین شده اند، پرداخته می شود. پس ازآن براساس نتایج تحقیق به ارائه پیشنهادات در دو زمینه کاربردی و پژوهشی پرداخته خواهد شد. در پایان نیز محدودیتهای پژوهش ارائه خواهد گردید.
۵ -۲ : بررسی سؤالات ویژه تحقیق :
۵-۲-۱- سؤال اول تحقیق: استقرار منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس چه تأثیری بر وضعیت اقتصادی منطقه عسلویه داشته است؟
اقتصاد یکی از معیارهای اصلی توسعه یافتگی هر کشوری به شمار می رود و منابع اقتصادی هر کشور از گنجینه های آن محسوب می گردد. صنایع از جمله منابع مهم تامین درآمد به شمار می روند که صنایع نفت و گاز از جمله ی این صنایع درآمدزاست. بخش نفت در اقتصاد ایران سالهای زیادی است که عمده درآمد ملی کشور را تامین می کند و در واقع این بخش در اقتصاد کشور نقش مسلط را ایفا می کند.(سید مشهدی و همکاران،۱۳۹۰،ص۱۳۳)
پروژه های صنعتی همچنان که باعث افزایش اشتغال، افزایش درآمد، توسعه اقصادی منطقه می شود.(بذرافشان و محمد نیا، ۱۳۹۲، ص ۴۹) می تواند تاثیرات سوئی مثل از بین رفتن یا کاهش برخی از مشاغل بومی یا وابستگی محض یک کشور یا منطقه به درآمدهای نفتی گردد.
نتایج حکایت از آن دارد که ۷٫۹۱% از پاسخگویان میزان تأثیر منطقه ویژهی اقتصادی پارس رابر وضعیت اقتصادی منطقه عسلویه را در حدخیلی کم ، ۱۱٫۳۴% در حد کم ،۲۱٫۱۷% در حد متوسط ، ۳۵٫۵% در حد زیاد و ۲۴٫۰۸% درحد خیلیزیاد ارزیابی کرده اند. این نتایج نشان از آن دارد که دیدگاه بیشتر پاسخگویان در سطح گزینهی زیادبوده است. به عبارتی دیگر از دیدگاه پاسخگویان استقرار منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، اثرات مطلوبی را بر وضعیت اقتصادی مردم منطقه عسلویه به همراه داشته است.
همچنین جهت مقایسه دیدگاه پاسخگویان با در نظر گرفتن جنسیت، تاهل، محل سکونت و وضعیت اشتغال آنان از آزمون T استفاده شد که نتایج نشان می دهد:
بین دیدگاه پاسخگویان زن و مرد در مورد تاثیر منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بر وضعیت اقتصادی مردم منطقه عسلویه تفاوت معناداری وجود ندارد.
بین دیدگاه پاسخگویان متاهل و مجرد در مورد تاثیر منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بر وضعیت اقتصادی مردم منطقه عسلویه تفاوت معناداری وجود ندارد.
بین دیدگاه پاسخگویان ساکن روستا و شهر در مورد تاثیر منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بر وضعیت اقتصادی مردم منطقه عسلویه تفاوت معناداری وجود دارد.
بین دیدگاه پاسخگویان شاغل و بیکار در مورد تاثیر منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بر وضعیت اقتصادی مردم منطقه عسلویه تفاوت معناداری وجود دارد.
همچنین جهت مقایسه دیدگاه پاسخگویان با در نظر گرفتن سطح تحصیلات آنان از تحلیل واریانس یک عاملی (یکطرفه) استفاده شده که نتایج نشان می دهد بین دیدگاه پاسخگویان با سطح تحصیلات متفاوت (ابتدایی، سیکل، دیپلم، کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد و بالاتر)، تفاوت معناداری وجود دارد.
این نتایج با نتایج تحقیقات قنبری و همکاران (۱۳۸۸)، بذر افشان و محمدنیا (۱۳۹۲)، سید مشهدی و همکاران (۱۳۹۰) همسو می باشد.
۵-۲-۲- سؤال دوم تحقیق: استقرار منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس چه تاثیر مخربی بر وضعیت زیست محیطی منطقه عسلویه داشته است؟
آلودگی محیط زیست از مهمترین مشکلاتی است که امروزه جهان با آن مواجه است اگر کنترل بر روند رشد تصاعدی این پدیده انجام نگیرد با فاجعه محیط زیست روبرو خواهیم شد. در یک تعریف ساده آلودگی محیط زیست عبارت است از هرگونه تغییر در وضعیت اجزای محیط زیست بطوری که استفاده پیشین از آنها را ناممکن کند و بطور مستقیم یا غیر مستقیم حیات موجودات زنده را به مخاطره اندازد.(احمدی بیرگانی، ۱۳۸۹،ص۶)
با توجه به اثرات تخریبی و بعضاً غیر قابل جبران و بسیار پرهزینه بسیاری از پروژه های توسعه ای ارزیابی زیست محیطی به عنوان یک ابزار قدرتمند برای دستیابی به توسعه پایدار محسوب می گردد.(پهلوان زاده و همکاران، ۱۳۸۹، ص۸)