۰۴۴/۰
۶۵۴/۳-
۰۰۰۳/۰
ضریب تعیین ۹۳/۰
ضریب تعیین تعدیل شده ۸۱/۰
آماره دوربین واتسون ۲۲/۲
آمارهF 44/43
احتمال آمارهF 000/0
منبع: یافته های پژوهش
همچنین ضریب تعیین این مدل تقریباً۸۱/۰ است. این عدد نشان می دهد که ۸۱ درصد تغییرات متغیر وابسته، توسط متغیرهای مستقل مذکور قابل تبیین است و از آنجائیکه آماره دوربین- واتسون این مدل نزدیک به ۲ است (۲۲/۲ ) ، می توان گفت که در این مدل خودهمبستگی مرتبه اول وجود ندارد.
به علاوه نتایج مندرج در جدول (۴-۷) نشان می دهد که p-value آزمونF کوچکتر از ۵ درصد است و از آنجائیکه ، آماره F اعتبار کلی مدل را نشان می دهد در نتیجه می توان گفت این مدل با احتمال ۹۵% معنی دار بوده و از اعتبار بالایی برخوردار است. بنابراین با توجه به نتایج مندرج در جدول (۴-۷) و در سطح اطمینان ۹۵%، فرضیه فرعی (۱-۱) این پژوهش رد نخواهدشد. نتیجه کامل این برآورد در پیوست شماره ۸ در انتهای پایان نامه قید شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
نتایج مربوط به آزمون فرضیه فرعی۱-۲:
فرضیه فرعی(۱-۲) بیانگر ارتباط معنی دار بین سطح تحصیلات مدیران و بازده حقوق صاحبان سهام می باشد. جدول (۴-۸)نتایج حاصل از برآورد مدل مذکور را با بهره گرفتن از نرم افزار Eviews7 نشان می دهد:
همانگونه که نتایج مندرج در جدول (۴-۸) نشان می دهد، P-valueمحاسبه شده برای متغیر مستقل سطح تحصیلات(EL)، کمتر از سطح خطای ۵درصد و ضریب برآورد شده ی آن متغیر مثبت می باشد. در نتیجه می توان اظهار داشت که بین سطح تحصیلات مدیران و بازده حقوق صاحبان سهام رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد؛ به طوریکه با افزایش سطح تحصیلات مدیران ، بازده حقوق صاحبان سهام افزایش می یابد.همچنین مقدار ضریب برآورد شده نشان می دهد که یک درصد افزایش در سطح تحصیلات، بازده حقوق صاحبان سهام را به میزان ۰۴/۰ افزایش می دهد.
از سویی دیگر نتایج نشان دهنده ی ارتباط معنی دار بین تمامی متغیرهای کنترلی با متغیر وابسته ی پژوهش می باشد، به طوریکه از بین متغیرهای کنترلی اندازه شرکت(Size) و ارزش بازار به ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام(MB) ارتباط مستقیم و اهرم مالی(TD)"نسبت بدهی کل به دارایی کل” ارتباط معکوسی با بازده حقوق صاحبان سهام دارند. .به علاوه با مشاهده جدول می توان اظهار داشت که از بین متغیرهای پژوهش اهرم مالی بیشترین تأثیر را بر بازده حقوق صاحبان سهام می گذارد.
همچنین ضریب تعیین این مدل تقریباً۷۸/۰ است. این عدد نشان می دهد که ۷۸درصد تغییرات متغیر وابسته، توسط متغیرهای مستقل مذکور قابل تبیین است و از آنجائیکه آماره دوربین- واتسون این مدل نزدیک به ۲ است (۳۵/۲ ) ، می توان گفت که در این مدل خودهمبستگی مرتبه اول وجود ندارد.
به علاوه نتایج مندرج در جدول (۴-۸) نشان می دهد که p-value آزمونF کوچکتر از ۵ درصد است و از آنجائیکه ، آماره F اعتبار کلی مدل را نشان می دهد در نتیجه می توان گفت این مدل با احتمال ۹۵% معنی دار بوده و از اعتبار بالایی برخوردار است. بنابراین با توجه به نتایج مندرج در جدول (۴-۸) و در سطح اطمینان ۹۵%، فرضیه فرعی (۱-۲) این پژوهش رد نخواهدشد. نتیجه کامل این برآورد در پیوست شماره ۹در انتهای پایان نامه قید شده است.
جدول(۴-۸):نتایج برآورد فرضیه فرعی ۱-۲
SR it = β۰ +β۱ EL it +∑mq=2βq (qth Control varit)+εit
متغیر
ضریب برآورد شده
خطای استاندارد
آمارهt
P-value
β۰
۹۲/۱-