مقیاس
آلفای کرونباخ
تنصیف
سوال کلی
معنی داری
تعارض مبتنی بر زمان
۸۰/۰
۶۷/۰
۶۵/۰
۰۰۱/۰P<
تعارض مبتنی بر توان فرسایی
۸۹/۰
۷۵/۰
۶۰/۰
۰۰۱/۰P<
تعارض مبتنی بر رفتار
۶۵/۰
۶۰/۰
۶۸/۰
۰۰۱/۰P<
تعارض کار-خانواده (نمره کل)
۸۷/۰
۸۲/۰
۷۴/۰
۰۰۱/۰P<
همانگونه که مندرجات جدول ۳-۶ نشان می دهد، پرسشنامه تعارض کار-خانواده در پژوهش حاضر از پایایی و روایی خوبی برخوردار است.
علاوه بر این، یکی از مهم ترین روش های تعیین روایی سازه، تحلیل عاملی[۶۹] است. از این رو به بررسی ساختار عاملی مقیاس تعارض کار-خانواده با بهره گرفتن از تحلیل عامل تاییدی[۷۰] (CFA) پرداخته شده است.
در این پژوهش تحلیل عامل تاییدی به شیوه تخمین حداکثر درست نمایی[۷۱] و تحلیل ماتریسهای کوواریانس، بررسی و اصلاح مدلهای مفروض با بهره گرفتن از نرم افزار AMOS(آربوکل[۷۲]، ۲۰۰۹) ویرایش۱۸ انجام شده است.مدل های محتمل قرارگیری ماده ها آزمون بر روی عامل ها با توجه به صحت آماری، توسط مهمترین شاخص های برازش مورد آزمون و بررسی قرار گرفته است. مدل سه عاملی بر اساس مقیاس اصلی پرسشنامه است.
آمارههای برازش مربوط به این تحلیل در جدول ۳-۷ نشان داده شدهاند. مجذورخی شاخص برازندگی مطلق مدل است و میزان انطباق کوواریانس هایی که ساختار عاملی دلالت ضمنی بر آن ها دارد را با کوواریانس های مشاهده شده نشان می دهد. هر چه مقدار مجذور خی از صفر بزرگتر باشد، برازندگی مدل کمتر میشود. مجذورخی معنیدار، تفاوت معنیدار بین کوواریانسهای مفروض و مشاهده شده را نشان میدهد. با وجود این، چون فرمول مجذور خی، حجم نمونه را دربر دارد، مقدار آن در مورد نمونه های بزرگ متورم میشود و معمولاً به لحاظ آماری معنی دار می شود. به این دلیل بسیاری از پژوهشگران مجذورخی را نسبت به درجه آزادی آن (مجذورخی نسبی[۷۳]) مورد بررسی قرار میدهند و معمولاً نسبت ۲ (مقدار عددی ۲) را به عنوان یک شاخص سرانگشتی نیکویی برازش استفاده میکنند (آربوکل، ۱۹۹۷؛ به نقل از کالکوئیت[۷۴]، ۲۰۰۱). در جدول ۲ شاخص برازش افزایشی[۷۵] (IFI) و شاخص برازش تطبیقی[۷۶] (CFI) نیز درج شدهاند. اینها دو شاخص برازندگی هستند که برازش یک مدل معین را با مدل پایه که قایل به وجود کوواریانس میان متغیرها نیست، مقایسه میکنند (بنتلر[۷۷]، ۱۹۹۰)، همچنین از شاخص شاخص نیکویی برازش (GFI) نیز استفاده شده است. در این شاخص ها برازش ۹/۰ به بالا قابل قبول قلمداد می شوند. شاخص مناسب دیگر، شاخص میانگین مربعات خطای برآورد است که مقدار کمتر از ۰۸/۰ قابل قبول است و برای مدل های بسیارخوب ۰۵/۰ و کمتر در نظر گرفته می شود (کادک وبرون[۷۸]، ۱۹۹۳؛ نقل از برسو و سالانوا و شائوفلی[۷۹]، ۲۰۰۷).
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
جدول ۳-۷ :شاخص های برازش ساختار عاملی مقیاس تعارض کار-خانواده
شاخص برازش ساختار
مقدار مجذور خی دو
Df
مجذور خی دو نسبی
IFI
CFI