۵ – ۳ – ۲ نتایج استنباطی تحقیق:
با توجه به یافته های تحقیق از آزمون فرضیه ها در فصل چهارم، نتایج زیر بدست آمده است:
با بهبود کیفیت زندگی کاری کارکنان بانک ملت استان اردبیل، رفتارهای ضد بهره ور در آن سازمان کاهش می یابد.
با افزایش یکپارچگی و انسجام اجتماعی در بین کارکنان بانک ملت استان اردبیل، رفتارهای
ضد بهره ور در آن سازمان کاهش می یابد.
با بهبود شرایط محیط کاری ایمن و بهداشتی برای کارکنان بانک ملت استان اردبیل، رفتارهای
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
ضد بهره ور در آن سازمان کاهش می یابد.
با افزایش تامین فرصت رشد و امنیت مداوم برای کارکنان بانک ملت استان اردبیل، رفتارهای
ضد بهره ور در آن سازمان کاهش می یابد.
با افزایش قانون گرایی در بانک ملت استان اردبیل، رفتارهای ضد بهره ور در آن سازمان کاهش مییابد.
با افزایش توسعه قابلیتهای انسانی در بین کارکنان بانک ملت استان اردبیل، رفتارهای ضد بهره ور در آن سازمان کاهش می یابد.
با افزایش وابستگی اجتماعی زندگی کاری در بین کارکنان بانک ملت استان اردبیل، رفتارهای
ضد بهره ور در آن سازمان کاهش می یابد.
مولفه های کیفیت زندگی کاری از دید کارکنان بانک ملت استان اردبیل از اولویت و اهمیت یکسانی برخوردار نیستند. و کارکنان بانک ملت استان اردبیل از میان آنها، بیشترین اهمیت و اولویت را به وابستگی اجتماعی زندگی کاری و کمترین اهمیت را نیز به فضای کلی زندگی داده اند.
– ۳ – ۳ مقایسه نتایج تحقیق حاضر با سایر تحقیقات
نتایج به دست آمده در این تحقیق با مطالعاتی که در این راستا صورت گرفته است، همخوانی دارد لذا در ذیل به تعدادی از این موارد اشاره می شود:
- در تحقیق حاضر مشاهده گردید که با بهبود کیفیت زندگی کاری کارکنان بانک ملت استان اردبیل، رفتارهای ضد بهره ور در آن سازمان کاهش می یابد. همانطوریکه نتایج و یافته های پرداختچی و همکاران (۱۳۸۸) نشان می دهد که بین کیفیت زندگی کاری و فرسودگی شغلی معلمان و مدیران مدارس شهرستان تاکستان رابطه معنادار و معکوسی وجود دارد یعنی با بهبود کیفیت زندگی کاری معلمان و مدیران مدارس شهرستان تاکستان، فرسودگی شغلی کاهش می یابد. و همچنین در تحقیقی که توسط مهدی زاده اشرفی و ایلکا (۱۳۸۹) صورت گرفته مشاهده می گردد که بین کیفیت زندگی کاری و عملکرد کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه رابطه معنادار و مستقیم وجود دارد یعنی با بهبود کیفیت زندگی کاری کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، عملکرد شغلی نیز افزایش می یابد.
- در تحقیق حاضر مشاهده گردید که با افزایش یکپارچگی و انسجام اجتماعی، محیط کاری ایمن و بهداشتی، فرصت رشد و امنیت مداوم، قانون گرایی در سازمان، توسعه قابلیت های انسانی، وابستگی اجتماعی زندگی کاری در بانک ملت استان اردبیل، رفتارهای ضد بهره ور کارکنان کاهش می یابد. همانطوریکه نتایج و یافته های پرداختچی و همکاران (۱۳۸۸) نشان می دهد که بین محیط کاری ایمن و بهداشتی و تامین فرصت رشد مداوم و تناسب اجتماعی و قانون گرایی در سازمان و توسعه قابلیت های فردی با فرسودگی شغلی معلمان و مدیران رابطه معنادار و معکوس وجود دارد یعنی با افزایش شرایط محیط کاری ایمن و بهداشتی و تامین فرصت رشد مداوم و تناسب اجتماعی و قانون گرایی در سازمان و توسعه قابلیت های فردی در مدارس شهرستان تاکستان، فرسودگی شغلی در بین معلمان و مدیران کاهش می یابد. همچنین در تحقیقی دیگر که توسط گل پرور و همکاران (۱۳۸۹) صورت پذیرفته مشاهده می گردد که حمایت مدیریت عالی سازمان از رفتارهای اخلاقی (به عنوان سیستم بیرونی محاط بر مدیران و سرپرستان میانی و کارکنان) از یک طرف به تقویت رهبری اخلاق مدار و ارزشهای اخلاقی صنفی و از طرف دیگر به بازدارندگی کارکنان از ارتکاب رفتارهای انحرافی سازمانی منجر می شود. نتایج تحقیق دیگری که توسط گل پرور و نادی (۱۳۹۰) انجام پذیرفته نشان می دهد که اخلاق کاری اسلامی با وفاداری سازمانی دارای رابطه معنادار و مستقیم و وفاداری سازمانی نیز با رفتارهای انحرافی دارای رابطه معکوس و معنادار می باشد یعنی اخلاق کاری اسلامی ابتدا باعث تقویت وفاداری سازمانی می شود و سپس وفاداری سازمانی موجبات تضعیف رفتارهای انحرافی در محیط کار را فراهم می کند (وفاداری سازمانی نقش میانجی را در رابطه اخلاق کاری اسلامی با رفتارهای انحرافی در محیط کاری ایفاد می کند)
یافته های پژوهش صباحی و همکاران (۱۳۸۸) نیز به نحوی با یافته های تحقیق حاضر همسو می باشد بدین صورت که در یافته های تحقیق فوق مشاهده گردید که بین مولفه های رضایت شغلی، عدالت تعاملی، عدالت رویه ای و عدالت توزیعی را رفتار ضد تولید رابطه معنادار و معکوس وجود دارد یعنی با افزایش رضایت شغلی، عدالت تعاملی، عدالت رویه ای و عدالت توزیعی، رفتار ضد تولید کاهش می یابد.
در ادبیات تحقیق، تعهد سازمانی و عملکرد شغلی و بهره وری در نقطه مقابل رفتارهای ضد بهره ور در نظر گرفته می شوند. با این تحلیل نتایج تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته با یافته های تحقیق حاضر همخوانی دارد که به شرح ذیل می باشد:
نتایج تحقیق فرنیا و شجاعی (۱۳۸۸) این بود که: ۱- بین فرصت های مستمر یادگیری و بهره وری مدیران رابطه معنادار و مستقیم وجود دارد ۲- بین مشارکت در تصمیم گیری و بهره وری رابطه معنادار و مستقیم وجود دارد یعنی با افزایش فرصت های مستمر یادگیری در بین مدیران و همچنین افزایش مشارکت در تصمیم گیری، بهره وری آنان نیز افزایش می یابد.
همچنین در تحقیق دیگری که توسط مهدی زاده اشرفی و ایلکا (۱۳۸۹) انجام گرفته مشاهده گردید که بین یکپارچگی و انسجام اجتماعی، محیط کاری ایمن و بهداشتی، تامین فرصت رشد و امنیت مداوم،
قانون گرایی در سازمان، توسعه قابلیت های انسانی، و وابستگی اجتماعی زندگی کاری با عملکرد کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه رابطه معنادار و مسقتیم وجود دارد. و تحقیق مهداد و همکاران (۱۳۹۰) نیز نشان داد که بین توسعه قابلیت های انسانی و تعهد سازمانی رابطه معنادار و مستقیم وجود دارد.
۵ – ۴ پیشنهادهای تحقیق بر اساس آزمون فرضیه ها
با توجه به نتایج تحقیق، مشاهده گردید که بین کیفیت زندگی کاری با رفتار ضد بهره ور کارکنان بانک ملت استان اردبیل رابطه معنا دار و معکوس وجود دارد. لذا در راستای بهبود کیفیت زندگی کاری و در نتیجه کاهش رفتارهای ضد بهره ور پیشنهاداتی به شرح ذیل ارائه می گردد:
پیشنهادها بر اساس فرضیه هایی است که طی آزمون مورد تایید واقع شده اند.
مدیران بانک ملت استان اردبیل بهتر است از برقراری تبعیض بین کارکنان خودداری نمایند چون باعث ایجاد نارضایتی می گردد.
مدیران بانک ملت استان اردبیل بهتر است در محل کار با کلیه کارکنان خود ارتباط داشته باشند.
مدیران بانک ملت استان اردبیل بهتر است در محیط کار، شرایطی را فراهم نمایند تا کلیه کارکنان با هم همکاری داشته و در کارهای گروهی و تیمی شرکت نمایند.
مدیران بانک ملت استان اردبیل بهتر است به ایده ها و ابتکارات کارکنان خود ارزش بگذارند.
مدیران بانک ملت استان اردبیل بهتر است حجم کار موجود در سازمان را مدیریت نمایند (مثل بکارگیری نیروهای جدید و یا تقسیم کار مناسب) تا باعث ایجاد نارضایتی کارکنان از حجم کار نگردد.
بانک ملت استان اردبیل نیز مثل هر سازمانی تمایل دارد خود را به تکنولوژی روز مجهز نماید لذا جهت جلوگیری از مقاومت و نارضایتی کارکنان از تکنولوژی جدید بهتر است آموزشهای لازم در این خصوص به کارکنان داده شده و اطلاع رسانی کافی از مزایای آن از جمله تسهیل در کار و راحتی انجام پذیرد.
بانک ملت استان اردبیل بهتر است امکانات ایمنی و حفاظت های فردی و جمعی را برای کارکنان فراهم سازد.
مدیران بانک ملت استان اردبیل بهتر است از لحاظ شرایط کاری و سطح سازگاری، محیطی مناسب برای کارکنان فراهم آورد تا میزان خستگی کاری در کارمند به حداقل برسد.
مدیران بانک ملت استان اردبیل بهتر است برای کارکنان خود مسیر پیشرفت شغلی تعریف نمایند و امکان رشد شغلی برایشان فراهم آورند.
- ایجاد پویایی در کارکنان از طریق برگزاری و تداوم دوره های آموزشی و ایجاد انگیزش لازم در کارکنان جهت مشارکت در آموزشها.
- ایجاد انگیزش و تشویق کارکنان برای مطالعه از طریق برگزاری مسابقات کتابخوانی همراه با جوایز و همچنین فراهم نمودن امکان ادامه تحصیل در کارمند.
- بانک ملت استان اردبیل بهتر است به حقوق کارمندی کارکنان (حقوقی که قانون مشخص نموده است) احترام بگذارد.
- مدیران بانک ملت استان اردبیل بهتر است در محیط کاری، به کارکنان ابراز فرصت عقیده بدهند یا به عبارتی کارکنان آزادی بیان داشته باشند.
- بانک ملت استان اردبیل بهتر است به ویژگیهای شخصی و مشخصه های فردی کارکنان خود احترام بگذارد.
- مدیران بانک ملت استان اردبیل بهتر است به کارکنان خود استقلال کاری بدهند یعنی در انجام وظایف کاری خود فرصت تصمیم گیری و ابتکار داشته باشد.
- مدیران بانک ملت استان اردبیل بهتر است کارکنان را در خصوص اهمیت وظایف محوله به ایشان توجیه نمایند.
- تقسیم مسئولیت های کاری توسط مدیران بانک ملت استان اردبیل به نحوی باشد که کارکنان نه احساس فشار مسئولیت داشته باشند و نه احساس بی مسئولیتی کنند.
- ارزیابی عملکرد کارکنان بر پایه اصول و قواعدی مناسب صورت پذیرد که باعث ایجاد نارضایتی در کارمند نگردد.
- هر چقدر انجام کار در بانک ملت استان اردبیل برای کارمند غرورآفرین و افتخار آفرین باشد باعث ایجاد رضایت بیشتر می شود.