- حالت وجود نوفههای محیطی و دستگاهی:
در صورت وجود نوفههای محیطی و دستگاهی در نیروی ورودی و پاسخهای سازه، معادلات حرکت برای داده های اندازه گیری شده برقرار نمی باشد. در این حالت با معرفی پارامتر که دربردارنده خطای معادله حرکت است، میتوان معادله حرکت را در هرگام زمانی به این صورت بازنویسی کرد:
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در معادله (۲ -۹) ، پارامترهای ، ، و بردارهای آغشته به نوفه شتاب، سرعت، جابجایی و نیروی ورودی سازه و پارامتر ، بصورت نیروی ماندگار تعریف می شود. پس از m گام زمانی، مجموعه معادلات حرکت به این شکل قابل بیان هستند:
همانند حالت بدون نوفه، با انجام تبدیل فوریه روی معادله (۲ -۱۰) و تشکیل دادن ماتریسهای پاسخ و مشخصات سازه و ترانهاده کردن معادله، ماتریس نیروی ماندگار در n درجه آزادی و m گام زمانی در محیط فرکانس به این شکل قابل محاسبه است:
مطابق معادلات، برای هرچه نزدیک شدن روند شناسایی به واقعیت و جلوگیری از وابستگی روش به نحوه توزیع نوفه در محیط فرکانس، نوفهها در محیط زمان ایجاد و به پاسخها اضافه شده اند و سپس با تبدیل فوریه، پاسخهای نوفه دار به پاسخهای فرکانسی تبدیل شده اند.
برای دستیابی به بهینهترین مقادیر ماتریسهای مشخصه سازه، از روش حداقل مربعات[۲۶] برای کمینه نمودن تابع هدف استفاده می شود. بنابراین، بهینه ترین خصوصیات سازه به گونه ای انتخاب میشوند که تابع هدف (مجموع مربعات نیروی ماندگار معادلات حرکت در همه درجات آزادی و در همه گامهای فرکانسی منتخب) کمینه گردد. با توجه به مختلط بودن مقادیر ، میتوان از مقادیر فسمت حقیقی و یا موهومی به صورت جداگانه برای بهینه سازی استفاده نمود:
در معادلات بالا، و قسمت های حقیقی و موهومی ماتریسهای پاسخ فرکانسی و و قسمت های حقیقی و موهومی ماتریس نیروهای ورودی در محیط فرکانس هستند. استفاده از قسمت های حقیقی و موهومی نتایج تقریبا یکسانی را بدنبال دارند، ولی استفاده از مقدار مطلق[۲۷] پاسخهای فرکانسی بدلیل حذف علامت مقادیر حقیقی و موهومی، نتایج صحیحی را بدنبال نخواهد داشت.