انتقال از یک آبراهه غیر مرزی در یک کشور به آبراهه غیر مرزی دیگر در همان کشور
انتقال خارجی
انتقال از یک آبراهه مرزی در یک کشور به آبراهه مرزی دیگر در همان کشور
انتقال از یک شاخه از آبراهه مرزی به شاخه دیگر آن در همان کشور
انتقال از یک آبراهه غیر مرزی در یک کشور به یک آبراهه مرزی در همان کشور
انتقال از یک آبراهه مرزی در یک کشور به همان آبراهه مرزی در کشور دیگر
انتقال از آبراهه مرزی در یک کشور به آبراهه مرزی دیگری در کشور دیگر
انتقال از یک آبراهه مرزی در یک کشور به آبراهه غیر مرزی در همان کشور
فصل دوم
سوابق مطالعاتی
۲-۱- پیشینه ارزیابی اثرات زیستمحیطی در جهان
آمریکا پیشگام ارزیابی زیستمحیطی در جهان است. در اوایل دهه ۶۰ میلادی، مقدمات تدوین قانون ملی سیاستهای محیطزیست در آمریکا بنا نهاده و در سال ۱۹۶۹ تصویب شد. این قانون تمام پروژههایی را که توسط دولت، حمایت مالی میشدند را شامل میشد. در این قانون برای نخستین بار بر لزوم انجام ارزیابی اثرات زیستمحیطی قبل از تصویب پروژهها تاکید شد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
هر چند در ابتدا، اجرای این قانون به دلیل ابهامات و عدم اجماع در خصوص نحوه تهیه گزارش با کندی پیش رفت اما به تدریج با ظرفیتسازیهایی که در این خصوص به وجود آمد، زمینههای لازم برای توسعه این رویکرد فراهم شد و این رویکرد توانست به جایگاه مناسبی در نظام برنامهریزی و چگونگی ادغام ملاحظات زیستمحیطی در پروژههای عمرانی، در این کشور دست یابد.
با برگزاری کنفرانس سران زمین در ریودوژانیروی برزیل در سال ۱۹۹۲ و تصویب بیانیه ریو درباره محیطزیست و توسعه که در ۲۷ اصل به تصویب اکثر قریب به اتفاق کشورهای جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران رسید، در اصل هفدهم مقرر شد، فعالیتهایی که احتمال میرود تاثیر مخرب قابل توجهی بر محیطزیست بگذارند، باید از نظر تاثیرات زیستمحیطی، بررسی شوند.
با تصویب این اصول و دستورکار ۲۱ که از آن به عنوان منشور جامعه جهانی برای رویارویی با معضلات زیستمحیطی در هزاره سوم یاد میشود، به تدریج موضوع ارزیایی اثرات زیستمحیطی در بسیاری از کشورها نهادینه شده و به عنوان یک الزام قانونی به تصویب رسیده است. جدول (۲-۱) سال تصویب قانون ارزیابی اثرات زیستمحیطی را در چند کشور منتخب جهان نشان میدهد[۱۴].
گرچه با قانونی شدن موضوع ارزیابی زیستمحیطی در بسیاری از کشورهای جهان بیش از گذشته بر حفاظت از محیطزیست تاکید شده است، با وجود این، هنوز مشکلات و تنگناهایی در این خصوص مشاهده میشود.
البته به رغم مشکلات موجود فراروی ارزیابی، در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، روندها رو به بهبود بوده و با توجه به موفقیت بسیاری از کشورهای توسعه یافته در خصوص ارزیابی اثرات زیستمحیطی، بسیاری از کشورهای در حال توسعه درصدند تا از یک سو کیفیت گزارشهای ارزیابی را ارتقا دهند و از سوی دیگر، مشارکت مردم، همکاریهای تکنیکی و آموزش را تقویت کنند.
جدول ۲-۱: نام کشورها و سال تصویب قانون ارزیابی اثرات زیستمحیطی
نام کشور
سال تصویب
آمریکا
۱۹۶۹
ژاپن
۱۹۷۲
هنگ کنگ
۱۹۷۲