۱۷
۹۵
]۱۰۷[
بازده محصولات پس از جداسازی تعیین گردید.
با توجه به جدول ۳-۴ مشاهده می شود که ۲،۱- دی کتون ها با ۲،۱- فنیلن دی آمین ها در مجاورت کاتالیزگر MNPS@EDA-SO3H درحلال اتانول واکنش داده و مشتقات کوئینوکسالین ها را در بازده خوب و زمان کوتاه ایجاد کنند.
۳-۳-تهیه مشتقات بنزوتیازول از ۲- آمینو تیو فنول و بنزآلدهیدها با بهره گرفتن از کاتالیزگر MNPS@EDA-SO3H
همانطور که اشاره شد ترکیباتی با هسته ی تیازولی اهمیت فوق العاده ای در شیمی آلی و بیوشیمی دارند . از جمله این ترکیبات تیازولی، بنزوتیازول ها و مشتقاتش را می توان نام برد. بنزوتیازول ها ار اهمیت ویژه ای در خانواده ترکیبات هتروسیکل دارای گوگرد برخوردار هستند همچنین به عنوان ضدتومور، ضد مالاریا و ضدویروس می باشند. واکنش سنتز بنزوتیازول دارای دو محصول است، در روش سنتزی حاضر در ادامه ی روش های قبلی، روشی تک ظرف و ارزان جهت تهیه ی مشتقاتی از محصول تک استخلافی به صورت انتخابی ارائه می شود. به سبب اهمیت ترکیبات بنزوتیازول و مشتقات آن به دلیل خواص بیولوژیکی و دارویی شان، در این پروژه بر آن شدیم که بتوانیم با بهره گرفتن از کاتالیزگر مناسب تحت شرایط ساده تر، ترکیبات هتروسیکل مد نظر را تهیه کنیم. ما در این پروژه روش ساده برای سنتز مشتقات بنزوتیازول از واکنش ۲- آمینوتیوفنول با بنزآلدهید در مجاورت کاتالیزگر MNPS@EDA-SO3H ارائه دادیم. شرایط ملایم واکنش همراه با جداسازی و راندمان خوب از مزایای حائز اهمیت این پروژه می باشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۳-۱- بهینه سازی شرایط واکنش تهیه مشتقات بنزوتیازول از ۲- آمینو تیو فنول و بنزآلدهیدها با بهره گرفتن از کاتالیزگر MNPS@EDA-SO3H
سنتز تک ظرف بنزوتیازول از تراکم بین ۲- آمینو تیوفنول (۱)، آلدهیدهای آروماتیک (۲) با بهره گرفتن از (۰۳۲/۰ گرم) از نانو کاتالیزگر اکسید آهن اسیدی در حلال آب/اتانول در شرایط رفلاکس گزارش شده است(شمای ۳-۳)
(شمای ۳-۳)سنتز مشتقات بنزوتیازول از ۲-آمینو تیوفنول(۱) آلدهیدهای آروماتیک(۲)
۳-۳-۱-۲- انتخاب حلال مناسب
برای تعیین بهترین حلال واکنش بین ۲- آمینو تیو فنول (mmol 1) وبنزآلدهید(mmol 1) را در حلال های قطبی و غیرقطبی در مجاورت کاتالیزگر MNPS@EDA-SO3H مطابق روش کار بخش ۲-۶-۲ انجام شد و نتایج این بررسی ها در جدول ۳-۵ نشان داده شده است.
جدول ۳-۵-انتخاب حلال مناسب
ردیف
حلال
زمان(دقیقه)
بازده(%)
دما(C̊)
۱
دی اکسان
۶۰
۷۵
۱۰۰
۲
آب
۴۰
۷۰
۱۰۰
۳
آب/اتانول
۱۶
۹۶
۸۰
۴